Nyheter

Hitta ut, ny satsning på friskvård

Nyheter Två klubbar i Värnamo kommun satsar nu på friskvård med kvalité. För Värnamo klubbarna OK Stigen och Bredaryds SOK är det nu bara att hitta ut som gäller.

Fritidschefen Johan Arvidsson tillsammans med en samling BSOK-are och Stigare att studera det nya projektet.  [1/3]

Till vänster Johan Arvidsson, Fritidschef tillsammans med Hans Söderström, Sölve Andersson och Magnus Claesson i samspråk om detaljer på nya kartan  [2/3]

Kontroll vid spektakulär punkt mitt i staden! Fritidschefen Johan Arvidsson tillsammans med en samling BSOK-are och Stigare att studera det nya projektet  [3/3]

Hitta ut är nämligen namnet som de båda föreningarna startade i helgen.
Ambitionen  är att engagera varenda invånare i kommunen.
– Hitta ut är roligt, spännande och du kan även vara med och tävla i samma tävling, men bara om du vill, säger Bosse Ybe, ordförande i OKS och initiativtagare till det hela.

– Tänkte att detta gör vi tillsammans med BSOK och ser sedan till att alla hushåll får detta gratis, så kan vi verkligen inte skylla på att de ej fått chansen att vara med, säger Bosse Ybe.
Han får medhåll av Maria Andersson som är ordförande för BSOK.
– Jag instämmer, det har varit verkligen kul, säger hon.
Föreningarna har haft god hjälp att sjösätta projektet av Geir-Inge Folkestad från Gislaved som har erfarenheter från liknande satsning.

Så frågan är då vad Hitta ut är?
Det finns 32 områden i hela landet som ingår i Hitta ut.
Via en app i mobilen kan deltagarna registrera sig, sedan gäller det att hitta kontrollerna och knappa in olika koder som finns på kontrollstationerna.
– Sedan är man igång, sedan kan man alltså välja om man vill vara med i tävlingen eller ej, det är bara att välja.
Du registrerar sedan i appen koden och du samlar då med automatik poäng på de punkter du besöker, vissa lättare och vissa svårare.

Föreningen kommer bland annat att kora kommunmästare och det finns möjlighet att också bli svensk mästare.
Men enligt arrangörerna så får man antagligen ligga i ordentligt för att lyckas med det. Det kommer att bli hård konkurrens.
En som är nöjd med friskvårdssatsningen är fritidschefen Johan Arvidsson.
Han ser Hitta ut som en viktig satsning på friskvård inom kommunen.
För kommuninvånarna är satsningen en trippel vinstchans. För det första är det kul, sedan är det gratis. Sist men inte minst så innebär ett deltagarna att man får frisk luft och motion.

Taggar

Dela